JAKTPRØVE FOR STÅENDE FUGLEHUND

JAKTPRØVE FOR STÅENDE FUGLEHUNDER.

Jaktprøvene skal ideelt likne mest mulig på praktisk jakt, men av ulike årsaker må man renonsere noe på de ideelle kravene. For eksempel er det bare på noen få prøver man får felle fugl under prøven, og under fuglehundprøver er slipptiden så kort at man aldri får prøvd ut utholdenheten til hunden. Men begrensningene tiltross, jaktprøvene har stor betydning på flere måter. Jaktprøvene er den viktigste aktiviteten innen organisert fuglehund arbeid.

Her får man sammenliknet hundens ferdigheter og lagt grunnlaget for videre avl. Prøvene er også en sport der deltakerne får konkurrert med sine hunder for å finne ut vilke hunder som har de rette egenskapene, og dermed hvem som har den beste hunden.

På bakgrunn av oppnådde premier på prøver, samens med utstillings premier, kan hunder bli kåret til jakt og brukschampion. Slike hunder får naturligvis økt oppmerksomhet og dermed også høy verdi som salgsobjekter og avlsdyr.

På prøvene bedømmes hundene av autoriserte dommere. For å bli autorisert må hver enkelt kandidat gå gjennom en omfattende utdannelse som omfatter både teori og praksis.

Jaktprøver for stående fuglehunder arrangeres både i skogsterreng, i fjellet og på lavlandet.

Under skogsfugl prøven går en dommer samens med hund og fører på jakt i skogen 1 til 2 timers tur og bedømmer hundens kvaliteter. Basert på hundens prestasjoner tildeles hunden 1-2 eller 3 premie. Rapport er et stort pluss på denne type prøve. For å kunne stille hunden på skogsprøve må hunden være fylt 2 år. Det er kun AK klasse.

På høyfjells og lavlandsprøver konkurrerer hundene i 3 forskjellige klasser, UK, AK og VK i disse klassene utdeles det premie på lik linje med skogsfugl prøvene foruten VK, her konkurrerer hundene mot hverandre som i et skirenn og premien er fra 1 til 5 er også avhengig av hvor mange hunder som stiller. For å stille i VK må hunden ha oppnådd 1 premie AK. I disse tre klassene har hver dommer eller dommerpar opptil 20 hunder med seg. Hundene prøves parvis i slipp som varer 10- 20 minutter. Hundene får fra et til flere slipp avhengig av dens prestasjoner.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.01 | 14:31

Hei .
Kan eg få kjøpe teikning av revebås tunellfelle hos deg ??

...
29.03 | 17:23

Har dere GS-tisper som er ferdig jagttrente til salgs?

...
12.05 | 12:18

Hei jeg er veldig intresert i å kjøpe meg en gordon setter å lurer på om dere har valper eller planlegger noen valper i nermeste fremtid?

...
29.11 | 21:24

Gratulerer med 1års dagen i går alle unghundene -kull 2012

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE