Atle Steinbakk, er opprinnelig fra Svolvær i Lofoten, bor nå i Ballangen.Jeg har drevet med fuglehunder siden 1989. Er jegerprøve instruktør. Skyte instruktør militært og sivilt. Har også erfaring som hundefører i Forsvaret. Holder dressurkurs og temakvelder hund jevnlig.       Er nå innehaver av kennel stetinden.


  Jeg er jeger på heltid, når jeg sier jeger på heltid er det for det ikke går en dag uten at jeg tenker på jakt eller er på en eller annen form for jakt.

Ingen i min nærmeste familie har drevet med jakt foruten min oldefar, han skulle vist nok være god med både våpen og fiskestang.

Så min interesse for jakt startet med min barndomskompis  som hadde en far som drev med jakt og fiske.

Her kunne jeg fortalt mange artige og gode historier fra den tiden vi var veldig unge men jeg tror jeg skal la være…

Når vi ble gamle nok ble jegerprøve tatt og mange opplevelsesrike turer fulgte.

I en periode på 90 tallet drev jeg også med rypeoppdrett.
Det var dårlig med ryper i Lofoten, flere år på rad.
Da fikk unge Atle en lysende ide om å øke bestanden av ryper. Det sto ikke på lysten den gang som nå, på å få til noe.
Mye tid og penger ble brukt i ca 2,5 år.
Ja ja.... For å gjøre en lang historie kort, det var int og lærerikt men kom til slutt frem til at det er nok best å ikke tukle med naturen, den greier seg best på egen hånd...

Min første erfaring med hund fikk jeg da mine foreldre anskaffet seg en golden retriever, jeg var vel rundt 6 år da.

Som 16 åring kjøpte jeg meg min første fuglehund. En gordonsetter hann som jeg da oppfattet som veldig stri av seg og vanskelig å få til. Etter hund nr 2, forsto jeg at det skyltes min uerfarenhet på den tiden, det var nok min første hund som gjorde det slik at jeg fikk interesse for å forstå hundens verden og dens språk.

Helt i begynnelsen av nittitallet var jeg med på mange forskjellige dressurkurs med blandete erfaringer og begynte også å delta på jaktprøver og utstillinger. Siden den gang har jeg hatt mange hunder i eget eie og trent godt over hundre andre hunder.


Jeg har hatt mest gordonsettere, men er ikke bare opptatt av denne rasen. Jeg setter stor pris på de ulike kvaliteter og egenskaper de forskjellige hundene har, så noen rasefanatiker er jeg ikke.
Det viktigste er at man har en god hund å jakte med!!

Johan B Steen sine bøker har vært sengelektyre for meg siden jeg startet med jakt og han har vært som en inspirator å regne opp i gjennom årene for meg.

Så når jeg skriver artikler og driver med dressur av hunder er det vanskelig å gå utenom han og hans metoder, jeg har fått tillatelse av Johan B Steen, til å bruke hans litteratur i mine artikler og arbeid med dressur av hunder.

På denne nettsiden skal jeg prøve å formidle litt av det jeg driver med, og de tanker/erfaringer jeg har gjort og gjør meg rundt jakt, fangst, hunder, kultivering og andre ting som  hører med til det å være jeger (Veidemann)

Jeg håper siden kan være til nytte og glede for deg som besøkende.Klikk på boken og sidene for å bla:
Flash-spilleren må oppgraderes

Hvis du vil se denne siden, kan du klikk her for å hente den nyeste versjon av Flash fra Adobe. Når installasjonen er ferdig, kan du komme tilbake hit og se siden.

Hvis du ser denne beskjeden selv om du nettopp har oppgradert Flash, bør du lukke alle Internet Explorer-vinduene, starte på nytt og komme tilbake til siden.

Du kan også klikke her for å se bildeboken uten å hente Flash, men det kan godt være det ikke ser ut som det skal.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Ingun | Svar 24.11.2010 11:20

Hei
Flott hjemmeside.

http://www.123hjemmeside.no/Harejakt_og_villmarksliv/20731724

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.01 | 14:31

Hei .
Kan eg få kjøpe teikning av revebås tunellfelle hos deg ??

...
29.03 | 17:23

Har dere GS-tisper som er ferdig jagttrente til salgs?

...
12.05 | 12:18

Hei jeg er veldig intresert i å kjøpe meg en gordon setter å lurer på om dere har valper eller planlegger noen valper i nermeste fremtid?

...
29.11 | 21:24

Gratulerer med 1års dagen i går alle unghundene -kull 2012

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE